30.06.2017

Новини

Аграрні Інновації 2019


9 грудня компанія Глобал ГІС відвідала II Форум “Аграрні інновації” від “ПроАгро Груп”, який пройшов в Київському iHUB.

Дана подія забрала близько 200 учасників. Під час заходу відбувся круглий стіл, під час якого обговорювалися проблеми впровадження інновацій та їх вирішення, була представлена експо виставка понад 30 компаній та пройшли виступи спікерів, за такими напрямками:

  • Інноваційні рішення для сільськогосподарських компаній. Практичні кейси.
  • Діджиталізація АПК. Проблеми та перспективи

Віталій Бєлєнков, технічний директор компанії Глобал ГІС, виступив з доповідь “AgroIT у форматі FARMING4.0: менше зусиль для досягнення більшого результату”.  Під час доповіді спікер розповів про аналітичні інструменти для прийняття рішень та супутниковий моніторинг стану посівів від компанії Geosys.

Більше інформації за посиланням: ProAgro Information Company

 

АГРОІТ 3.0


Компанія GlobalGIS вчергове взяла участь профільній конференції від AgroEvents “АГРОІТ 3.0”, подія відбулася 05 грудня в Києві, в готелі “Favor Park Hotel”. Нові рішення в агросфері та практичні кейси їх впровадження – ключові питання які обговорювалися на конференції.

Під час події представник компанії GlobalGIS – Віталій Бєлєнков, поділився досвідом створення корпоративного геоінформаційного середовища, та під час доповіді висвітлив роль ГІС в управлінні землеробством та розповів про інструменти які забезпечують автоматизацію технологічних процесів.

Дана подія виявилась досить інформативною та цікавою. Щиро вдячні організаторам та учасникам за жваву дискусію! До нових зустрічей!

 

AGROIT Forum 2019


28 жовтня в м. Київ відбувся четвертий щорічний форум про агроінновації та технології. Даний захід зібрав провідних експертів та практиків, щоб презентувати свої продукти і розповісти про світовий досвід інтеграції ІТ і агро.

Участь в даній події взяли й представники компанії GlobalGIS, разом зі своїми партнерами, компанією GEOSYS. Віталій Бєлєнков, технічний директор Global GIS, виступив з доповіддю “Автоматизоване робоче місце агронома – універсальний інструмент для рішення практичних задач” Під час якої розповів про інструменти і рішення які необхідно впроваджувати для  ефективного ведення агробізнесу, та висвітлив переваги впровадження супутникового моніторингу стану посівів від компанії Geosys, і повідомив про найближчі перспективи спільної співпраці.

Усіх зацікавлених в інформації, щодо презентації доповіді та демо-вeрсії продуктів, просимо надіслати запит на нашу електронну адресу  info@globalgis.com.ua

 

Агробезпека 3.0


Побудова міцної та ефективної системи безпеки на підприємстві, всі можливі ризики агровиробництва та дієві способи їх нівелювання – ключові питання які обговорювались на третій профільній конференції від Agro Events – Агробезпека.

Подія зібрала експертів у сфері технологій захисту інформації, керівників і спеціалістів юридичних відділів, розробників інноваційних рішень по агробезпеці. Участь в даному заході взяли і представники компанії GlobalGIS та під час доповіді розповіли як підвищити контроль за активами, прозорість бізнес-процесів та інформаційну безпеку завдяки створенню і впровадженню в роботу комплексної системи обліку земельного банку.

Сподіваємося, інформація, яку отримали учасники заходу, стане їм в пригоді! Окрема вдячність Agro Events за прекрасно організований захід.

 

Агро школа для банкірів від Credit Agricole


6 червня в м.Полтава  пройшов другий модуль навчального проекту Credit Agricole – Агро школа. Даний захід об’єднав учасників з усіх куточків України. В якості спікерів на дану подію були запрошені і представники компанії Global GIS.

Віталій Бєлєнков, технічний директор Global GIS, виступив з доповіддю “Точне землеробство від А до Я”. Під час 90 – хвилинної доповіді спікер висвітлив питання необхідності проведення комплексного аналізу даних, аудиту земельного банку, моніторингу стану землі та посівів.

Особливий інтерес учасники заходу виявили до систем кадастрового обліку земель та технології супутникового моніторингу Geosys.

Сподіваємося, інформація, яку отримали учасники заходу, стане їм в пригоді. Ми дуже вдячні за довіру!

 

Перша міжнародна конференція-виставка «DIGITAL UKRAINE 2019» м. Київ


Організаторами Конференції виступили Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру, компанія “АРЦ” та провідні українські виробники геоданих і технологій, що входять до громадської організації УкрГео, в тому числі і компанія “Глобал ГІС”.

Захід об’єднав міжнародну спільноту для обміну професійним досвідом. Під час події обговорювались питання:

  • Застосування геоданих та ГІС в Україні і найближчі перспективи,
  • Останні тенденції розвитку геотехнологій та міжнародний досвід їх застосування,
  • Сучасні технології збору та обробки геоданих.

Під час виставки сучасних технологічних рішень та інноваційних проектів представники нашої компанії провели презентацію “Геопортал – єдине вікно доступу до консолідованих даних різного призначення”, та продемонстрували успішні приклади практичної інтеграції геопросторових даних для вирішення галузевих проблем.

На стенді компанії “Глобал ГІС” демонструвалася робота відкритих геопорталів містобудівного кадастру Сумської і Вінницької областей та міста Кропивницького, корпоративний геопортал компанії “АРЦ” (результати виконаних робіт зі створення ортофотопланів на територію міста Києва – 2007-17 рр. різної роздільної здатності; результати виконаних робіт у 2010-2013 рр. на території Республіки Екваторіальна Гвінея – геологічне картування материкової території країни), які створені на технологічній базі “Глобал ГІС”, а також приклади тематичних геопорталів – “Ведення кадастрової бази даних”, “Агропортал” та “Аеронавігаційної інформації”.

Даний захід виявився досить масштабним та інформативним. Сподіваємося, інформація, яку отримали учасники заходу, стане їм в пригоді, і, до нових зустрічей в наступному році!

 

Агромоніторинг від Oleynik Company


23 квітня в Ramada Encore Kyiv відбулася конференція присвячена ресурсозберігаючим технологіям і безпеці в аграрному бізнесі організована Oleynik Company.

На даній події обговорювалися питання запобігання ризиків, виявлення схем шахрайства та автоматизації аграрного бізнесу.

Участь в даному заході взяли й представники компанії Global GIS разом з партнерами — компанією Geosys. Віталій Бєлєнков, технічний директор Global GIS, виступив з доповіддю “Як точне землеробство зробити ще точнішим?” Під час якої розповів про необхідність комплексного аналізу даних та переваги впровадження супутникового моніторингу стану посівів від компанії Geosys, та повідомив про найближчі перспективи спільної співпраці.

Усіх зацікавлених в інформації, щодо презентації доповіді та демо-вeрсії продуктів, просимо надіслати запит на нашу електронну адресу  info@globalgis.com.ua

 

Ризики та протидія шахрайству 2019


Компанія GlobalGIS черговий раз взяла участь в конференції Ризики та протидія шахрайству від “ПроАгро Груп”, яка пройшла 16 квітня в Київському Гольф Центрі.

Дана подія зібрала фахівців, що мають успішні приклади запобіганню та боротьби з рейдерством, шахрайством і крадіжками, для того, щоб обговорити всі можливі ризики агровиробництва та дієві способи їх нівелювання.

Віталій Бєлєнков, технічний директор компанії GlobalGIS, виступив з доповіддю “Створення та впровадження в роботу комплексної системи обліку земельного банку” під час якої розповів про переваги які надає впровадження даної системи в боротьбі зі зловмисниками, а саме:

  • Прозорість в управлінні земельним банком: внаслідок повної “візуалізації” та точного обліку земельного банку (визначення та порівняння площ “що рахуються по обліку” та “що реально знаходиться в обробітку”)
  • Підвищення інформаційної безпеки: за рахунок авторизованого доступу до інформації, розмежування прав доступу та контролю роботи користувачів.

Дана подія виявилась досить інформативною і динамічною. Хочемо подякувати ПроАгро Груп за чудову організацію заходу!

 

Agrohub Nitro Marathon


1 березня представники компанії Global GIS відвідали Agrohub Nitro Marathon. Дуже сподобався формат заходу. На даній події був продемонстрований практичний досвід застосування новітніх технологій від українських агрокомпаній, та потреби й можливості агроринку.

Участь в даному заході дала розуміння на якому етапі зрілості знаходяться українські компанії та потреби галузі.

Дякуємо Agrohub за проведення масштабного дослідження пріоритетних напрямків розвитку інновацій в українському агросекторі та чудово організований захід.

 

 

Компанія Global GIS взяла участь в “II Аграрній IT-конференції” від ПроАгро


28 лютого в київському iHUB відбулася “II Аграрна IT-конференція”. Дана подія була особливо цікавою, в рамках конференції обговорювалися лише реальні кейси та правдиві історії компаній, справжні можливості рішень та фактичні обмеження.

Технічний директор компанії Global GIS, Віталій Бєлєнков, взяв участь у даній події у якості спікера. У своїй доповіді «Супутниковий моніторинг – “чарівна паличка-виручалочка” або “кошти на вітер”» спікер правдиво висвітлив реальні цінності використання технологій супутникового моніторингу, та розповів про необхідність використання різних вегетаційних індексів для достовірної оцінки стану посівів та ґрунтів.

Хочемо нагадати, що супутниковий моніторинг для аграрного комплексу набуває все більшої популярності. Головними його перевагами є: зниження витрат на забезпечення спостереження за великими площами посівів, можливість оперативно отримати інформацію щодо проблеми на самих важкодоступних ділянках поля. Крім того, космічний моніторинг дозволяє проконтролювати не лише поточний стан вегетації на конкретному полі, але і прослідкувати “історію” поля за декілька минулих років.

Якщо ви бажаєте ознайомитися з матеріалами доповіді, просимо надіслати запит на нашу електронну пошту info@globalgis.com.ua

 

ІІІ МІЖНАРОДНИЙ КОНГРЕС SUGAR WORLD 2019


27 лютого в м. Бровари відбувся ІІІ МІЖНАРОДНИЙ КОНГРЕС SUGAR WORLD 2019. Метою даної події було обговорення новинок та найактуальніших проблем цукрової галузі, шляхи їх вирішення, пошук ефективних стратегій розвитку виробництва та переробки.

Це був масштабний захід, у якому взяло участь близько 450 учасників, серед них були і представники компанії ТОВ “Глобал ГІС”. На даному заході компанія “Глобал ГІС” разом з партнерами – компанією “Геозис” та “ТераТарса” представила комплексне рішення яке дозволяє аграріям отримувати максимальний економічний зиск та конкурентні переваги. Внаслідок використання карт зонування від “Геозис”, для кращого визначення місць відбору ґрунтових зразків, проведенню агрохімічних досліджень за всіма міжнародними стандартами від “ТераТарса”, та використанню ГІС технології від “Глобал ГІС”, які дозволяють провести комплексний аналіз даних, створювати карти неоднорідностей поля, розраховувати дози внесення добрив та створювати карти-завдання для диференційованого внесення добрив або обробітку полів.

Вдячні “Укрцукор” за чудово організований захід, можливість поспілкуватися з колегами та почерпнути для себе багато корисної інформації.

 

Земельний агросемінар


Компанія GlobalGIS в черговий раз виступила партнером міжрегіональних семінарів для агровиробників «Земля і захист бізнесу», проведеного 21 лютого в місті Вінниця.

На даному семінарі обговорювались питання захисту активів, управління земельними активами та зміни в земельних відносинах у 2019 році. Дана подія видалася досить жвавою та продуктивною.

Представники компанії GlobalGIS у своїй доповіді розповіли про створення комплексної системи обліку земельного банку, окрему увагу приділили питання підвищення контролю за активами, ефективності роботи фахівців та підвищенню інформаційної безпеки.

Якщо Вас зацікавили обумовлені теми, напишіть нам на електронну пошту info@globalgis.com.ua, ми з радістю відповімо на всі ваші питання, надішлемо докладну презентацію доповіді чи демо-версії продуктів.

 

AGROIT 2018


29 жовтня в Києві пройшов третій щорічний форум AGROIT FORUM 2018. Організатори заходу ставили за мету розглянути практичні питання щодо вибору аграрними підприємствами оптимальних ІТ-рішень, впровадження яких дозволить більш ефективно використовувати ресурси підприємства, інтегрувати та оцифрувати дані і показники діяльності.

Компанія Global GIS виступила партнером заходу з геоінформаційних технологій. Також, технічний директор Віталій Бєлєнков на правах спікера форуму розповів про вирішення основних завдань при створенні системи точного землеробства та супутниковий моніторинг від компанії Geosys:

  • Єдина система класифікації і кодування об’єктів обліку на підприємстві
  • Створення бази геопросторових даних
  • Система паспортизації полів
  • Моніторинг стану землі як одного з найважливіших виробничих ресурсів: супутниковий моніторинг стану посівів і метеодані, фітосанітарний моніторинг полів, контроль за якістю виконання технологічних операцій.

Якщо ви бажаєте ознайомитися з матеріалами доповіді, просимо надіслати запит на нашу електронну пошту info@globalgis.com.ua

Окрему подяку висловлюємо організаторам формуму.

 

Аграрний Форум AgroVin 2018


У Вінниці щойно закінчився найбільший аграрний форум центральної України – AgroVin 2018. Захід тривав 2 дні (25 – 26 жовтня). Представники Global GIS також були гостями форуму.

Коротко про захід: форум направлено на розвиток малого та середнього бізнесу у сфері АПК, обмін досвідом та інноваціями у сільському господарстві, популяризацію переробної галузі, поширення інформації про можливості експорту та інвестиційні програм для агробізнесу. Програмою форуму передбачено панельні дискусії та виступи провідних фахівців України, а також презентацію державних програм підтримки агробізнесу від Міністерства аграрної політики та продовольства України. Крім того, темами обговорення стали інноваційне садівництво, кооперація та експорт, нововведення в сфері АПК, ринок землі, її оренда, продаж і купівля.

Форум організовано Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Вінниця, основаним на базі Вінницького Клубу Ділових Людей за підтримки ЄБРР в рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business

Джерело: vlasno.info

“Земля та захист бізнесу” у Запоріжжі


5 жовтня компанія Global GIS прийняла участь у практичному семінарі “Земля та захист бізнесу”, який відбувся у м. Запоріжжя.

Цього разу ми звернули особливу увагу на переваги проведення аудиту земельного банку. Нагадаємо, що проведення аудиту дозволяє

  • визначити проблемні місця в управлінні земельними активами;
  • отримати актуальну інформацію про стан земельного банку і основні ризики пов’язані з управлінням землею.

За допомогою проведення аудиту можна знайти землі що орендуються, але не обробляються, виявити ряд проблем, які спричиняють необгрунтоване підвищення собівартості агровиробництва, призводять до юридичних ризиків тощо. Дана процедура дозволяє значно підвищити ефективність управління земельним банком, юридичним аспектом діяльності і побачити цілісну картину того, що відбувається в агропідприємстві.

Учасники семінару проявили неабиякий інтерес до нашой доповіді. Сподіваємося, що отримана інформація стане у пригоді.

Якщо ви бажаєте отримати матеріали доповіді з семінару, прохання надіслати запит на нашу електронну пошту info@globalgis.com.ua.

 

“Земля та захист бізнесу” у Львові


14 вересня у Львові відбувся вже традиційний семінар “Земля та захист бізнесу”. Як завжди, цей захід орієнтований  на юристів, бухгалтерів та власників аграрних підприємств. Говорили про земельні відносини та захист аграрного бізнесу від рейдерства.  Семінар пройшов у доволі невимушеному форматі, що дало змогу учасникам не тільки обговорити питання, передбачені програмою, але і розглянути індивідуальні питання.

Компанія Global GIS також була серед експертів семінару. Картограф Юлія Хурса розповіла про автоматизацію управління земельного банку. Детальніше зупинилися на наступних темах:

  • переваги застосування сучасних технологій;
  • зиск, що надає впровадження системи кадастрового обліку земель;
  • проведення аудиту земельного банку.

Global GIS продовжує співпрацювати з організатором семінару – Agro Events, тому це не останній семінар, на якому можна буде ознайомитися з нашою доповіддю.

Окрема вдячність Agro Events за прекрасно організований заклад.

 

Компанія Global GIS та ULEAD з Європою / ULEAD with Europe реалізують проект “Цифрова громада”.


В Київській області в Тетіївській міській об’єднаній територіальній громаді реалізують проект “Цифрова громада”, який допоможе підвищенню ефективності у сфері обліку та управління активами. Про це на прес-конференції в Укрінформі, організованій Київським центром розвитку місцевого самоврядування розповів голова Тетіївської громади Руслан Майструк.

“Тетіївська міська об’єднана територіальна громада стала переможцем конкурсу “Цифрова громада”, які проводився в рамках Програми “U-LEAD з Європою”. Ми отримали програмне забезпечення, яке нам поставляє компанія Global GIS, і за допомогою цього ми можемо мати базу реєстрів всіх земель, які є на території громади… Це дає можливість створити реєстр всіх земельних ділянок і володіти інформацією по кожному клаптику землі. Також в цій програмі можна використовувати аспекти архітектурно-будівельного кадастру і різних мереж, які проходять по території громади. І також її можна використовувати в сільському господарстві. Це дасть змогу нам краще працювати і з інвесторами”, – розповів Руслан Майструк.

Як уточнив на прес-конференції технічний директор компанії Global GIS Віталій Біленков, цей інструмент може використовуватися для прийняття ефективних управлінських рішень, оскільки дозволяє централізоване зберігання актуальних картографічних даних, враховувати та об’єднувати різноманітні дані, а також швидко додавати потрібну інформацію. Також ця система поєднана з комплексною базою даних документів Містобудівного кадастру, з різноманітними інформаційними системами, такими як С1 чи CRM.

“Основна мета цього проекту: в процес цифровізації повинні бути включені всі, починаючи від ОТГ і закінчуючи всіма фахівцями і всіма жителями. Тоді ця система буде працювати”, – наголосив Бєлєнков.

“GIS – це інструмент для ухвалення виваженого управлінського рішення на основі централізованого зберігання актуальних картографічних даних, забезпечення авторизованого доступу до геопросторової інформації, простоти пошуку інформації, наочності її отримання та можливості побачити те, що не видно на традиційних паперових мапах, доступу до комплексної бази даних документів Містобудівного кадастру, можливості об’ємного моделювання місцевості і так далі”, – пояснює технічний директор компанії Global GIS Віталій Бєлєнков.

Матеріал https://uain.press

 

Представники Global GIS прийняли участь у заході “Агро школа”


30 серпня, компанія Global GIS прийняла участь у тренінгу «Вирощування основних сільськогосподарських культур», що відбувся у Харкові. Картограф компанії Юлія Хурса разом з Олегом Кас’яновим розповіли про моніторинг вегетації сільськогосподарських культур; історію поля; індекс NDVІ та точне землеробство від А до Я. Переважну більшість аудиторії заходу складали економісти та фінансисти, що працюють з агро клієнтами, тому дана тема виявилася досить цікавою. Протягом 90 хвилин обговорили багато питань. Найбільше говорили про земельний кадастр та дані дистанційного зондування Землі.

Сподіваємося, інформація, яку отримали учасники заходу, стане їм в пригоді.

 

29.08.2018 –  конференція «Точне землеробство – 2018»


Точне землеробство на сьогоднішній день є дуже актуальним концептом для вирішення низки питань та проблем в аграрному секторі. Мабуть, жодна конференція не обходить цю тему.  Так, 29-30 серпня у м. Київ відбулася конференція «Точне землеробство – 2018». Організатором даної подій є AGP Group, провідними партнерами компанії  Global GIS та Geosys.

Цього разу Віталій Бєлєнков доповідав разом з Юрієм Пекуном – представником компанії Geosys. Поговорили  про точне землеробство від А до Я.  Нагадаємо, про що саме була мова:

  1. Важливість створення комплексної аграрної ГІС та можливості, які вона надає.
  2. Використання даних ДЗЗ та похідних продуктів різного призначення.
  3. Проведення аудиту земельного банку: чому це корисно?

Якщо Ви не мали змогу прослухати наші виступи та бажаєте ознайомитися з інформацією доповідей, Ви можете надіслати запит на нашу електронну пошту info@globalgis.com.ua.

Більше новин та фото Ви знайдете на нашій сторінці у Facebook globalgisvn.

 

Компанія Global GIS прийме участь у практичній конференції «Точне землеробство – 2018»


29 серпня 2018 р.  в м.Київ у готелі «Братислава» відбудеться практична конференція «Точне землеробство – 2018».

Дана конференція має на меті освітлення досвіду практичного застосування та перспективи впровадження  інноваційних технологій в сільському господарстві.

В цьому році компанія Global GIS виступить спільно із представниками компанії Geosys – розробника інструментів, заснованих на супутниковому картографуванні, інтернет-технологіях та агрономії, постачальника якісної інформації про стан посівів.

У сучасному світовому сільському господарстві широко застосовуються космічні інформаційні технології (дистанційне зондування, супутникова навігація та ін.), які забезпечують споживачів не лише інформацією про стан полів та культур, необхідними даними для оцінки грунтів, але й високоточними координатами знаходження техніки, що обробляє поля, а також ділянок поля, які потребують спеціальної обробки. Все це дозволяють використовувати методи точного землеробства.

Компанія Global GIS займається розробкою та впровадженням геоінформаційних технологій з використанням даних супутникового моніторингу в аграрній сфері, створенням систем кадастрового обліку та проведенням аудиту земельного банку.

 

  Агросемінар в м.Хмельницький


22 червня в м.Хмельницький відбувся агросемінар “Земля та захист бізнесу”, де спеціалісти обговорювали сучасні види нападів на агробізнес, основні ризики які виникають при веденні бізнесу та способи захисту бізнесу від зловмисників.

Участь в заході взяли і представники компанії Глобал ГІС: директор компанії – Леся Лошак та картограф – Юлія Хурса. В ході події, працівники компанії “Глобал ГІС” поділилися досвідом та знаннями щодо автоматизації системи управління земельним банком, розповіли про переваги застосування сучасних технологій та зиск, що надає впровадження системи кадастрового обліку земель та проведення аудиту земельного банку.

Дана подія виявилась досить інформативною та цікавою. Хочемо подякувати Agro Events за чудову організацію заходу!

 

Міжнародний бізнес-форум «Новітні технології ГІС та ДЗЗ в Україні» від компанії TVIS


22 травня в м.Київ відбулася 8-ма міжнародна конференція “GISTECH.UA-2018”. Дана подія зібрала близько 350 спеціалістів – постачальників та користувачів геопросторової інформації.

Програма заходу охопила застосування геоданих у різноманітних галузях, включаючи сільське і лісове господарство, оборонну та розвідувальну діяльність, міське планування та, звичайно ж, картографію.

На форумі було продемонстроване геодезичне обладнання від постачальників високоточних приладів та безпілотні літальні апарати з тестовими польотами.

В ході події відбулися презентації та доповіді провідних світових постачальників даних дистанційного зондування. Юрій Пекун, представник компанії GeoSys, виступив з доповіддю “Стандарти якості супутникового моніторингу вегетації сільськогосподарських культур”, під час якої спікер відзначив  найважливіші параметри якісної інформації при виборі провайдера космічного моніторингу, розповів про практичне застосування даних супутникового моніторингу в точному землеробстві та сповістив про початок співпраці компаній Geosys і Global GIS.

Біля виставкового стенда компанії GeoSys, можна було ознайомитись з першими досягненнями сумісної співпраці Geosys і Global GIS та поспілкуватись з представниками компанії.

Дякуємо компанії TVIS за чудову організацію заходу і всім учасникам конференції за цікаві доповіді та презентації!

 

Нарада з питань геоінформаційних технологій в територіальному управлінні в м.Суми


16 травня в м.Суми відбулася архітектурно-містобудівна рада участь в якій прийняли представники обласної та міської державної адміністрації м.Суми. На даний захід були запрошені й представники компанії “Глобал ГІС”. Під час події обговорювалась роль геоінформаційних технологій в територіальному управлінні та проблеми їх впровадження.

Компанія “Глобал ГІС” має давній досвід роботи по реалізації проектів щодо створення геоінформаційних систем для архітекторів та містобудівників, та брала активну участь у впроваджені ГІС-технологій в управління Сумської області

В ході події представник компанії “Глобал ГІС” виступив з доповіддю, в якій висвітлив необхідність застосування ГІС-технологій в управлінській діяльності та розповів про можливості та переваги продуктів компанії “Глобал ГІС”, впровадження яких дозволяє приймати виважені рішення в питаннях планування та розвитку територій громади.

Ми дуже вдячні за довіру! Та сподіваємося на плідну співпрацю в справі впровадження ГІС-технологій в Україні!

 

Відтепер Агропортал надає засоби аналізу даних супутникового моніторингу полів


В нову версію Агропорталу додано можливість візуального аналізу даних супутникового моніторингу сільськогосподарських угідь. Оновлена версія програми дозволяє переглядати дані вегетаційних індексів NDVI і GNDVI, що надають інформацію про просторовий розподіл фітомаси (схожість рослин, ріст, визрівання) та дають можливість прогнозувати врожайність посівів.

Дані супутникового моніторингу завантажуються з веб-сервісу компанії Geosys і накопичуються в інформаційній базі ГІС з прив’язкою до контуру поля.

Джерелом даних супутникового моніторингу для Агропорталу є карти та матриці, розміщені на ГІС Сервері. Публікація даних на ГІС Сервері проводиться автоматично, в момент завантаження даних супутникового моніторингу, в режимі часу близькому до реального.

У новій версії Агропорталу підтримується ретроспективний аналіз зображень декількох матриць вегетаційних індексів, що характеризують розвиток біомаси рослин на різних стадіях вегетації, а також перегляд карт зонування і графіків середньодобових значень NDVI за кілька сезонів. Завдяки чому можливо спостерігати за станом посівів та своєчасно виявляти проблемні ділянки на великих територіях і навіть на полях, що знаходяться на великих відстанях, що сприяє контролю виробничих процесів та доцільному розподілу активів.

В оновленій версії програми також розширено режими відбору об’єктів карти та функціонал редактора карти. Якщо вас цікавить більш детальна інформація щодо роботи нової версії Агропорталу звертайтеся на нашу електронну адресу info@globalgis.com.ua

 

 

 

GISTECH·UA 2018. Яких інновацій очікувати від провідних постачальників даних ДЗЗ у 2018 році?


22 травня в м.Київ у готелі «Братислава» відбудеться VIII міжнародний бізнес-форум «Новітні технології ГІС і ДЗЗ в Україні». Дана конференція призначена для всіх спеціалістів, що працюють із геопросторовою інформацією. В рамках бізнес-форуму пройде низка цікавих заходів та буде обговорено багато актуальних тем і питань.

В цьому році на даній події представник компанії Geosys виступить з доповіддю на тему «Стандарти якості супутникового моніторингу вегетації сільськогосподарських культур».

Володіючи 30-річним досвідом, компанія Geosys стала першопрохідцем в розробці інструментів, заснованих на супутниковому картографуванні, інтернет-технологіях та агрономії, і зараз є еталонним постачальником якісної інформації про стан посівів в масштабах від континентів до конкретного поля.

Метою доповіді буде визначення найважливіших параметрів якісної інформації при виборі провайдера космічного моніторингу в сфері агрономії та суміжних галузей. Дана доповідь буде також анонсом початку співпраці Geosys і Global GIS.

Компанія Global GIS займається розробкою і впровадженням геоінформаційних технологій, має великий досвід роботи в аграрній сфері, спеціалізується на створенні систем кадастрового обліку та проведенні аудиту земельного банку.

Сподіваємось об`єднання зусиль двох провідних компаній в сфері ДЗЗ та геоінформаційних технологій дозволить створити універсальний інструмент для українських і міжнародних агровиробників! Чекаємо вас на події щоб поділитися досягненнями сумісної співпраці та планами на майбутнє!

 

Ще більше можливостей з оновленим функціоналом!


Відтепер ГІС ВебСервер ГРАД та gisMapCADWeb устатковано режимом для роботи з публічною кадастровою картою.

Використовуючи даний режим можна в робочому вікні геопорталу переглянути основну інформацію по будь-якому об’єкту публічної кадастрової карти та здійснювати пошук за кадастровим номером.

Більше того, з даним режимом стало можливим завдяки одному кліку миші зберегти основну інформацію з публічної кадастрової карти в семантику об’єктів карти, що значно розширяє функціональність геопорталів та зробить їх використання максимально зручним.

Якщо вас цікавить більш детальна інформація щодо роботи нового режиму чи можливості наших геопорталів звертайтеся на нашу електронну адресу info@globalgis.com.ua

 

Аграрна конференція “Ризики та протидії шахрайству”


5 квітня в самому центрі Києва, в Admiral Hall, відбулася Аграрна конференція “Ризики та протидія шахрайству” організована інформаційною компанією “ПроАгро Груп”.

Метою даної події було обговорення проблем шахрайства в галузі та рішень, що дозволять побудувати міцну та ефективну систему безпеки на всіх рівнях підприємства та максимально захистити активи та ресурси компанії.

Це був достатньо масштабний захід, у якому взяло участь більше ніж 100 учасників, серед них були і представники ТОВ “Глобал ГІС”. В ході події були представлені актуальні кейси, цікаві доповіді та відбулися палкі обговорення.

Віталій Бєлєнков, технічний директор ТОВ “Глобал ГІС”, виступив на даній конференції з доповіддю “Геоаналітіка – ефективний інструмент для проведення аудиту та захисту земельного банку”, в якій спікер відзначив основні завдання, які можна ефективно вирішувати за допомогою ГІС та розповів про переваги які надає проведення аудиту земельного банку.

Дана подія виявилась досить інформативною і динамічною. Хочемо подякувати ПроАгро Груп за чудову організацію заходу!

 

ГІС – Форум


У цьому році компанія “Глобал ГІС” вперше прийняла учать в ГІС – форумі, що проходить м.Харків на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. Дана подія проходила 14 – 16 березня і об’єднала дистриб’юторів техніки та програмного забезпечення, їх споживачів, вчених та майбутніх ГІС – спеціалістів.

Робота ГІС – форуму складалася з трьох тематичних днів: бізнес і виробництво, освіта, наука. У ході проведення ГІС – форуму відбулися:

  • пленарні та секційні засідання під час яких були представлені результати і можливості застосування геоінформаційних технологій;
  • майстер – класи по використанню програмного забезпечення і устаткування;
  • виставка обладнання та технологій в області ГІС, ДЗЗ та геодезії;
  • конкурс студентських робіт.

Основні теми які обговорювалися на ГІС – форумі це “Польові та дистанційні ГІС-технології збору геоданих” та “Освітні послуги і некомерційні ініціативи в області ГІС”.

Активну учать в даній події взяли і наші колеги, Віталій Бєлєнков та Хурса Юлія, які виступили з доповіддю “Геоаналітика – основа точного землеробства”, в якій висвітлили основні проблеми які виникають при впроваджені точного землеробства та шляхи їх вирішення, та провели майстре-клас “Геопортал, як Web-інструмент для роботи з геопросторовими даними” під час якого продемонстрували можливості та переваги використання геопорталів під час роботи з геоданними.

Дякуємо організаторам за чудову організацію заходу та можливість обмінятися досвідом, отримати багато позитивних емоцій та отримати нові навички і знання.

Більш детальну інформацію про захід ви зможете знайти за посиланням http://gis-forum.org.ua

 

Аграрна IT-конференція в iHUB


20 лютого в iHUB (м. Київ) пройшла Аграрна IT-конференція, що була організована інформаційною компанією “ПроАгро Груп”. Метою даної події було висвітлення практичних питань:

  • Створення корпоративного інформаційного середовища;
  • Інтеграція даних та аналіз в ERP системах;
  • Оцінка ефективності витрат та IT-технології;
  • Перша задача впровадження – прорахувати відсоток економії витрат;
  • Послідовність дій при впровадженні.

Компанія “Глобал ГІС” представила свою доповідь на тему “Створення корпоративного геоінформаційного середовища”. Поговорили про сучасні технології аналізу і структурування Big Data з елементами геоаналітики; варіанти побудови аграрної ГІС – “від простого до складного”; розподілений доступ до баз геоданих: “Big Data” та хмарні технології; аграрну ГІС і рішення головних завдань; досвід впровадження ГІС.

Варто відмітити, що конференція була дуже корисною для всіх присутніх, оскільки розглядалися практичні питання з точки зору IT-компаній та безпосередньо аграрних компаній.

Усіх зацікавлених в інформації, щодо презентації доповіді та дeмо-вeрсії продуктів, просимо надіслати запит на нашу електронну адресу info@globalgis.com.ua).

Хочемо висловити подяку організаторам конференції за чудову подію!

Більше інформації шукайте за посиланням: http://www.seeds.org.ua

 

Земельний агросемінар


Компанія “Глобал ГІС” взяла участь у земельному агросемінарі “Земля та захист бізнесу” який проходив 31 січня в м. Вінниця. Даний спеціалізований регіональний семінар був призначений для аграрних юристів, керівників і власників аграрних підприємств та бухгалтерів.

На заході розглядались питання земельних відносин: регулювання земельного банку, оренда землі та договори оренди, альтернатива орендним відносинам, та проблеми захисту аграрного бізнесу від рейдерства.  Не обійшлося без виступу технічного директора компанії “Глобал ГІС” – Віталія Бєлєнкова, темою доповіді якого стала “Система кадастрового обліку земель”. В своїй доповіді Віталій Бєлєнков розповів про те, як можна автоматизувати процес управління земельним банком і працювати з договорами оренди в ГІС, та за допомогою ГІС технологій виявляти основні фінансові, юридичні і виробничі ризики пов’язані з управлінням землею.

Семінар зібрав 40 учасників, які виявили значну зацікавленість до переваг, які надає впровадження системи кадастрового обліку. Якщо ви зацікавлені в інформації, щодо презентації доповіді чи дeмо-вeрсії продуктів, можете надіслати запит на нашу електронну адресу info@globalgis.com.ua. Ми готові до співпраці та будемо раді допомогти зробити управління вашим аграрним підприємством більш ефективним.

 

Практикум “Майстерність роботи з договорами в агро”


29 січня в м. Одеса відбувся практикум “Майстерність роботи з договорами в агро”, в даному заході в якості партнера прийняла участь і компанія “Глобал ГІС”. Організаторами події виступили Agro Events.

Участь в заході від компанії “Глобал ГІС” взяли: директор компанії – Валерія Кисельова та картограф – Юлія Хурса. В ході проведення події, працівники компанії “Глобал ГІС” поділилися досвідом та знаннями щодо ефективного управління земельним банком та юридичним аспектом діяльності. Під час їх доповіді були висвітлені наступні питання:

·         Візуалізація земельного банку компанії, ведення бази даних договорів оренди з прив’язкою до об’єктів кадастрової карти;

·         Визначення реальних площ в оренді і обробітку;

·         Створення єдиного сховища даних на основі сучасних засобів ведення баз даних і ГІС;

·         Прозорість управління земельним банком, оперативне виявлення найбільш критичних місць.

Хочемо подякувати Agro Events за доцільно підібрану тематику та чудову організацію практикуму, на якому учасники мали змогу отримати корисні навички і знання, а також обговорити багато проблемних питань.

 

Оновлений ГІС ВебСервер ГРАД


Ми додали нову функцію до ГІС ВебСервер ГРАД – Ведення адресного реєстру, що дозволить систематизувати дані про адреси об’єктів обліку.

Функція Ведення адресного реєстру дозволяє не тільки містити відомості про адреси об’єктів нерухомості, але й відображати на карті їх територіальне розміщення, що дуже практично, так як це дає можливість наочно побачити дані об’єкти в загальному середовищі. Не менш корисною особливістю даної функції являється можливість вносити додаткову корисну інформацію до елементів адресного реєстру, а чітка структура системи дозволяє оперативно знайти необхідну адміністративну одиницю, а для більш ефективного пошуку необхідних даних в функції Ведення адресного реєстру реалізовані зручні фільтри.

 

 

Поповнюємо ряди ГО “УКРГЕО”



Розпочинаємо Новий Рік з нових досягнень!

ТОВ “Глобал ГІС” стало учасником Громадської організації “УКРГЕО”, що об’єднує ведучих постачальників геоданих та геоінформаційних технологій України. Метою цієї організації є сприяння створенню та функціонування національної інфраструктури геопросторових даних.

Вступ до даної організації іще раз підтверджує нашу високотехнологічність на відповідність сучасним вимогам ринку.

З нeтeрпінням чекаємо нагоди поділитися власним досвідом та напрацюваннями у галузі геоінформаційних технологій. Щиро вдячні за довіру!

Давайте разом зробимо нашу Країну кращою!

Сайт “УКРГЕО”  http://ukrgeo.ua/ru/

 

Шановні партнери та колеги!


Від щирого серця вітаємо Вас з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим!

Зичимо Вам міцного здоров’я, творчих натхнень, здійснення Ваших професійних планів, особистих бажань та усіх мрій та задумів.

Нехай Новий рік та Різдво принесуть Вам тільки добробут, благополуччя, родинне тепло та злагоду, щирих друзів та партнерів, пошани та любові від рідних та близьких Вам людей, щасливих та яскравих подій та всього самого найкращого!

З повагою колектив ТОВ “Глобал ГІС”

 

12 грудня: Конференція AGROIT 2.0


Компанія “Глобал ГІС” в якості партнера прийняла участь у конференції “AGROIT 2.0”, яка об’єднала провайдерів передових інформаційних рішень, інтеграторів цифрових технологій та виробників аграрної продукції, що шукають інноваційних рішень для ефективного ведення агробізнесу. Участь прийняли близько 100 учасників, переважна більшість яких представляла саме агрокомпанії.

Звичайно, не обійшлося і без виступу представника “Глобал ГІС” – Бєлєнкова Віталія Валентиновича. В доповіді “Землеробство від А до Я” йшлося про те, як організувати роботу з земельним банком, проаналізувати та обробити дані хімічного аналізу, геопросторові дані та мати оперативний доступ до них. Дана інформація є дуже корисною для власників та керівників, директорів з розвитку, агрономів, керівників і спеціалістів ІТ відділів агрокомпаній та представників компаній, що працюють в сфері інформаційних технологій та інновацій для агросектору. Традиційно, доповідь викликала високий інтерес та жваві обговорення.

Усіх зацікавлених в інформації, щодо прeзeнтації доповіді та дeмо-вeрсії продуктів, просимо надіслати запит на нашу електронну адресу info@globalgis.com.ua.

Особливу подяку висловлюємо організаторам – Agro Events за чудову організацію заходу. Нагадаємо, що 31 січня компанія “Глобал ГІС” знову виступить спікером на семінарі від Agro Events “Земля та захист бізнесу”, який відбудеться у місті Вінниця. Цього разу ми розповімо про систему кадастрового обліку земель та роботу з договорами оренди в ГІС. Дізнатися більше інформації та зареєструватися Ви можете за посиланням http://agro.events/27-Zemlya-ta-Zahist-Bznesu

 

14-15 листопада: Майстерня міста  для роботи з геоінформаційними технологіями


14-15 листопада у Вінницькій міській раді відбулася Майстерня міста з підготовки кадрів для роботи з геоінформаційними технологіями. Протягом двох днів спеціалісти ТОВ “Глобал ГІС”; за підтримки компанії “Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ” навчали експертів групи підтримки, працівників ВМР та активних громадян роботі з базами даних (PostgreSQL, PostGIS), геопорталами інструментарієм прикладного програмного забезпечення на основі Open Source. Загалом, робота проходила під девізом “просто про складне” аби розвіяти міф про “надскладність” ГІС-технологій та операцій з ними.
Розглядалися питання роботи зі списками даних, проведення розрахунків по карті, створення та редагування об’єктів карти, а також створення тематичних карт за різними параметрами та підключення до бази даних. Особлива увага приділялася роботі з класифікатором.
Проведення такої Майстерні є дуже корисним, оскільки, крім отримання технічних навичок та умінь, учасники обговорили багато проблемних питань.
Ми дуже вдячні за довіру! Професійність – це основа роботи спеціалістів ТОВ “Глобал ГІС”.

 

30 жовтня конференція присвячена використанню IT рішень та інновацій в аграрній сфері


30 жовтня в Києві відбулася конференція, присвячена використанню IT рішень та інновацій в аграрній сфері. Метою даного заходу було ознайомлення аграріїв з останніми технологічними розробками, впровадження яких сприяє більш ефективному веденню бізнесу.
Це був досить масштабний захід, у якому прийняли участь близько 150 учасників. Серед них звичайно були і представники ТОВ “Глобал ГІС”: технічний директор Бєлєнков Віталій та картограф Хурса Юлія. Тема доповіді “AgroIT у форматі Farming 4.0: менше зусиль для досягнення більшого результату” зацікавила як представників агропідприємств, так і колег, які займаються ГІС-технологіями. Вели дискусію про web-рішення та додатки для роботи з великими об’ємами інформації (Big Data). Наголосили, що нещодавно ТОВ”Глобал ГІС” почало співробітництво з компанією “Geosys” – першою міжнародною компанією з цифрового землеробства, яка заснована агрономами.

Усіх зацікавлeних в інформаціі, щодо прeзeнтаціі доповіді та дeмо-вeрсіі продуктів, просимо надіслати запит на нашу електронну адресу info@globalgis.com.ua).

Окремо хочемо подякувати Meet Professionals за чудову організацію конференції.

 

19 – 20 жовтня семінар від компанії “Глобал ГІС” 


В м. Вінниця 19 – 20 жовтня українська компанія “Глобал ГІС” провела семінар на тему: “Практика ведення системи містобудівного кадастру на регіональному рівні”, за підтримки Департаменту будівництва, містобудування та архітектури Вінницької обласної державної адміністрації.
Учасниками стали представники як обласних державних адміністрацій, так і
міських рад з різних областей України.
Особливий інтерес учасники семінару проявили до геопортальних рішень та роботи з класифікаторами. Окрім цих тем, висвітлювалися також етапи створення баз даних, формати обмінних даних МБК та різноманітні ГІС-технології, що представлені на ринку України сьогодні. Обрані теми викликали бурхливі обговорювання.
Доповідь Савчук Олени Іванівни (начальник відділу містобудівного кадастру та збереження історичного середовища) мала практичний зміст: вона розповіла про власний досвід ведення системи містобудівного кадастру Вінницької області.
Після завершення семінару, учасники не могли не відмітити наскільки корисним був даний захід. По-перше, важливим є спілкування з колегами з різних областей та обмін досвідом ведення системи містобудівного кадастру. По-друге, учасники прослухали доповіді спеціалістів у сфері ГІС-технологій (ТОВ “Глобал ГІС”, НДВП “Геосистема”) та
отримали корисні технічні знання.
Компанія “Глобал ГІС”; вдячна усім, хто знайшов час відвідати наш захід та зробити свій внесок у розвиток містобудівного кадастру України. Сподіваємося на плідну співпрацю та збільшення кількості учасників в наступні роки.

 

25.07.17  Міжвідомча нарада з питань підвищення безпеки польотів


В адміністративній будівлі ДП “Украерорух” відбулася міжвідомча нарада з питань підвищення безпеки польотів при використанні електронних масивів даних про місцевість та перешкоди в контексті переходу від Служб аеронавігаційної інформації (САІ) до управління аеронавігаційною інформацією (УАІ). Наш технічний директор Бєлєнков Віталій Валентинович поділився досвідом використання ГІС-технологій для вирішення аеронавігаційних завдань.

Насамперед, на нараді йшлося про проблемні питання аеронавігації та способи їх вирішення. З свого боку “Глобал ГІС” представили власні розробки на основі QGIS, PostgreSQL та PostGIS – програмний комплекс, що є набором інструментів для ведення бази аеронавігаційних даних, проектування маршрутів вильоту, підходу і посадки, моделювання і аналізу аеронавігаційної обстановки, формування аеронавігаційних карт у відповідності до вимог ІКАО, та обміну даними з іншими інформаційними системами за допомогою експорту і імпорту в обмінному форматі ARINC.

Ми дуже вдячні організаторам за надану можливість поділитися своїми знаннями.